Az Érddigital anyacége az Érdi Rózsa Nyomda, mely 2000-ben, úgymond „hagyományos” ofszetnyomdaként kezdte meg működését. Jelenleg 22 vérbeli nyomdai elhivatottsággal és szakértelemmel bíró kollégával, három darab B/2 méretű négywerkes KBA ofszetnyomó géppel és hozzáillő puhatáblás kötészettel, saját gépkocsiparkkal, valamint közel 600 millió forintos éves árbevétellel stabil helye van a magyarországi nyomdaipari piacon. Így biztos bázist, és nyomdász  szakmai hátteret az Érddigital önállóan működő részlegének.

Hagyományos ofszetnyomdai szolgáltatásunkat hét éve bővítettük a digitális nyomtatás profiljával, digitális nyomtatással. A kezdeti nehézségek után hamar rátaláltunk a Canon kiváló gépeire és számos tapasztalat birtokában egy B3-as méretű Canon VarioPrint 6160 Ultra mellett döntöttünk, ami meggyőzött a sebességével, használhatóságával és nem utolsó sorban a nyomat méretével. ezzel a lépéssel átlandültünk az egyéb gépek méretbeli korlátain és ettől kezdve a B/5-ös könyvek már nem jelentenek nehézséget sem technikailag, sem árban. A Canon gépünk egy íven nyolc B/5-ös  könyv oldalt tud nyomtatni. Ráadásul egy ikernyomóművel rendelkezik, azaz egymással szemben helyezkedik el a két nyomtatómű, ami egyedülálló a piacon. Ennek köszönhetően a gép, hajszálpontosan nyomtatja a könyvek elő- és a hátoldalait. Ennek a technológiának képalkotási technikája a digitális és az ofszet között helyezkedik el, hiszen nagyobb nyomóerőt használva, alacsonyabb fixálási hőmérséklettel dolgozik, ezáltal nem hullámosítja a papírt. Digitális könyvgyártásnal gyakran előfordul, hogy a könyv úgymond hullámosodik. Ez rendszeresen akkor fordul elő ha a könyv nyomtatására használt digitális könyv nyomó gép magas hőfokon fixálja a nyomtatot, a könyvek lapjai úgynevezett hősokkot kapnak, behullámosodhatnak. A Canon-Océ Varioprint gépek fixálási hőmérséklete alacsonyabb a piacon fellelhető egyéb könyvnyomó gépeknél, így ez a technikai probléma ritkábban jelentkezik a mi könyveinknél. A digitális nyomtatás gyors, alapanyag- és energiatakarékos. Sokkal egyszerűbben kezelhető, mint egy hagyományos nyomdagép.

2021-ben beruháztunk egy további gépre, egy Canon Océ VarioPrint 6330 Titan-ra, ami ma a világ leggyorsabb digitális íves B3-as fekete könyvnyomógépe. A technológia sajátossága, hogy miután könyvtesteket nyomunk, a kész, digitálisan nyomott könyv rögtön mehet vágásra és bekötésre. Játszi könnyedséggel készítünk akár több ezres példányszámokat is, és szépségesen, hibamentesen nyomja a 60 grammos papírokat is.  A nyomat minősége ekkor is kifogástalan. Van továbbá egy Canon Image PRESS C10000 színes digitális nyomdagép, valamint egy kisebb teljesítményű Minolta gépünk is a névjegyek, szórólapok, prospektusok és brossúrák nyomtatására.

Végül, de nem utolsó sorban profizmusunkat, kiváló teljesítésünket garantálja az Érddigital szerves integrálása a Rózsa Nyomda infrastruktúrájába – gyártás előkészítés, kötészet, gépkocsipark – mindenben és mindenkor a zökkenőmentes gyártási folyamatot a megrendeléstől a szállításig.